Hestevæddeløbsbaner

Hestevæddeløbsbaner i Danmark

Er du vild med betting på hestevæddeløb? På internettet eller i den fysiske verden? Så er det godt for dig at vide lidt om de forskellige danske hestevæddeløbsbaner. For uanset hvordan og hvorledes, du foretrækker at foretage dine odds på hestevæddeløb, vil de – alt andet end lige – altid foregå på danske hestevæddeløbsbaner. Derfor er det godt at vide hvor de forskellige hestevæddeløbsbaner ligger, samt hvad der overordnet karakteriserer dem.

I denne artikel vil vi forholdsvis overfladisk belyse hvilke forskellige danske hestevæddeløbsbaner, der findes, samt hvad der karakteriserer de forskellige. Så du kan blive klogere på dansk hestevæddeløb som sport, og i sidste ende øge dine chancer for at vinde store gevinster på trav- og galopbanerne.

Danske hestevæddeløbsbaner: Travbaner i Danmark

Mange tror fejlagtigt, at danske hestevæddeløbsbaner i vid udstrækning hører fortiden til. At banerne ikke har overlevet den teknologiske udvikling, og at de i vid udstrækning er lukkede – at der kun er nogle få tilbage.

Men det er ingenlunde tilfældet. Faktisk trives de danske hestevæddeløbsbaner i bedste velgående – og særligt i de sidste par år har vi set en enorm interesse i at oddse og bette på hestevæddeløb.

I Danmark har vi 8 danske hestevæddeløbsbaner til trav

De er fordelt ud over det ganske land, og du finder dem både i nord og syd, øst og vest.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Travbaneparken - Amager Travbane

Historisk set har du Amager Travbane, som vel nok var en af landets ældste og mest anerkendte travbaner. Den blev grundlagt i 1921, og lå ved Løjtegårdsvej i Tårnby. Det var dog først i år 1922, at banen lagde rammen til dens første løb. Banen var blot nummer tre af de danske hestevæddeløbsbaner, som blev til en permanent hestevæddeløbsbane. Grunden til, at Amager Travbane i første omgang blev grundlagt, var, at nogle hesteejere var mindre tilfredse med de forhold, de blev budt på Charlottenlund Travbane – en travbane, som vi vender tilbage til senere i artiklen. Dermed blev initiativet taget til Amager Travbane – en bane, der skulle blive en af historiens mest benyttede, danske hestevæddeløbsbaner. Banen blev nedlagt i 1976. Fun fact: Amager Travbane har imidlertid ikke kun lagt ramme til hestevæddeløb, - i 1930’erne blev der også flittigt kørt motorcykelløb på banen.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Billund Trav

Vender vi kompasset mod vest, er der også gode, danske hestevæddeløbsbaner at finde. Eksempelvis Billund Trav, som førhen gik under navnet Sydjysk Væddeløbsbane. Banen er – som navnet antyder – beliggende i Billund, hvor den røde snor blev klippet i 1971. Banen har tidligere været brugt til en lang række forskellige aktiviteter, både hundevæddeløb, galop og meget mere. Men i dag benyttes den udelukkende til trav.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Fyens Væddeløbsbane

Nu har vi både været i øst og vest. Men hvad så med midten? På Fyn – eller i reservatet, som mennesker fra henholdsvis Jylland og Sjælland ofte ynder at kalde det – finder du også en velbevaret hestevæddeløbsbane. Banen ligger i Odense, og benyttes flittigt til både galop og travsport. Banen blev grundlagt helt tilbage i 1935 – og med et imponerende fremmøde til åbningsceremonien. Hele 7000 veloplagte gamblere overværede åbningsløbene – 4 travløb og 4 galopløb. Travbanen har en længde på 1000 meter, imens galopbanen er 1750 meter lang og har et græsunderlag. Dermed er denne danske hestevæddeløbsbane i den større ende, hvilket ofte resulterer i nogle hæsblæsende, nervepirrende gysere, for os der har placeret penge på hestene. På en lang bane som eksempelvis Fyens Væddeløbsbane er det ofte en god idé at satse på en hest, der er kendt for sin stamina snarere end sine sprinteregenskaber.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Jydsk Væddeløbsbane

Endnu en af de allermest anerkendte og velbenyttede, danske hestevæddeløbsbaner, er Jydsk Væddeløbsbane. Den ligger i det sydlige Aarhus – tæt ved Marselisborgskovene, hvis du er lokalkendt. Banen er i effekt hele året. Der bliver reddet galop fra april til oktober, og travløb bliver afholdt hele året rundt. Banen blev grundlagt på stort set samme tid, som de øvrige baner i Danmark – nemlig i år 1924.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Charlottenlund Travbane

Sidst – men absolut ikke mindst – har vi Charlottenlund Travbane, der er belligende i Charlottenlund nord for København. Dette er den ældste af de danske hestevæddeløbsbaner, idet den blev grundlagt helt tilbage i 1891. Faktisk er den ikke blot Danmarks ældste – men hele Nordens ældste – travbane! Banen og dens tilstødende bygninger blev designet af arkitekten Gotfred Tvede – en af den tids allermest produktive, danske arkitekter. Han var særligt kendt for sine herregårde – men altså også for Charlottenlund Travbane, som han tegnede – med stor ros til følge!

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Nykøbing Falster Travbane

Dette var de mest prominente, kendte og historiske, danske travbaner. Men det er langt fra de eneste danske hestevæddeløbsbaner, vi har! Foruden de ovennævnte ligger der en travbane i Nykøbing Falster, i Skive og i Aalborg. Så uanset hvor i landet, du er fra, kan du komme ud at nyde et godt hestevæddeløb – der er aldrig mere end en time til halvandens kørsel! Og hvis det er afskrækkende, kan du spille på løbende hos de mange danske hestebookmakers på markedet – så du behøver ikke engang tage til hestevæddeløbsbanen fysisk for at tjene penge på hesteoddsing!

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Skive Travbane

Skive Trav er en meget velbesøgt bane, og blev etableret i 1948. Oprindeligt kaldtes banen for Nordvestjysk Væddeløbsbane. Idag er travbanen 950 meter lang. Banerekorden for Skive Trav indehaves af Ophoto Brogaard/Bent Svendsen, der d. 24. April 2016 løb 1.11,6 på 1600 meter autostart.

 

Besøg Skive travbane her.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Aalborg travbane

Aalborg Travbane, eller Racing Arena Aalborg - er en af landets største travbaner, og afholder årligt rigtigt mange løb. Banens historie går tilbage til 1952, hvor Aalborg Væddeløbsforening så dagens lys. Det første løb fandt sted i 1954. Banen er 1000 meter lang, og der køres distancer på 1.640, 2.140, og 2.640 meter. Der afholdes også galop på banen.

Besøg Aalborg travbane her

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Bornholms Travbane - Bornholms brandpark

Travbanen i Almindelunden på Bornholm, også kendt som verdens mindste travbane, er stadig et kendt og elsket forsamlingspunkt på solskinsøen.

Banen åbnede i 1960, men forinden da var der blevet kørt flittigt trav på andre steder på Bornholm.

Det var ikke et ukompliceret projekt at få travbanen i Almindelunden åbnet, da der både skulle skaffes heste, tilladelse til at bruge området, osv.

Det lykkedes dog at få alting til at falde på plads til præmiere dagen den 19. Juni 1960, hvor mere end 10.000 fremmødte gæster bebudede travbanens kommende succes.

Banen er stadig særdeles aktiv den dag i dag, og er en populær attraktion hos både turister og lokalbefolkningen. Der er ingen totalisatorboder længere, men til gengæld er banen flankeret af både en spillehal og en restaurant, så der er gode muligheder for at forlyste sig både før og efter at løbet er gået i gang.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Konklusion om Danske hestevæddeløbsbaner

I denne artikel har vi givet dig et overbliksbillede af de mange, danske hestevæddeløbsbaner, vi har her i landet. Vi har fremhævet nogle af de allermest prominente og anerkendte, nemlig Amager Travbane, Charlottenlund Travbane, Billund Trav, Fyn Travbane, Jydsk Væddeløbsbane og Bornholms Brandpark. Vi har redegjort for deres historie og vigtigste kendetegn, så du har fået et godt overblik over, hvor din næste gamblingtur til travbanen skal gå hen!

God fornøjelse – og husk, at du kan spille på heste hjemmefra med disse hestebookmakers.